четвер, 3 жовтня 2013 р.

тести до теми "ЛІПІДИ"

Варіант 1
1.        При хімічному поєднанні простого ліпіду із білком утворюється: а) фосфоліпід; б) гліколіпід; в) ліпопротеїд; г) стероїд.
2.        Складовими компонентами білків є: а) гліцерин і жирні кислоти; б) амінокислоти; в) нуклеотиди; г) моносахариди.
3.        Основна функція восків: а) регуляторна; б) структурна; в) будівельна; г ) захисна.
4.        Жири належать до: а) простих ліпідів; б) фосфоліпідів; в) полісахаридів; г) білків.
5.        Підвищений вміст жирів характерний для: а) клітин нирок; б) клітин печінки; в) шлунка; г) серця.
6.        Залишки одноатомних спиртів і жирних кислот є складовими компонентами: а) полісахаридів; б) стероїдів; в) восків; г) жирів.
7.        Підвищений вміст жирів у плодах мають рослини: а)горох; б) картопля; в) соняшник; г) пшениця.
8.        За своєю хімічною природою жири це: а) естери; б) альдегіди; в) кетони; г) спирти.
9.        Середній вміст органічних речовин в клітинах живих організмів: а) 60-70%; б) 80%; в) 30-40%; г) 20-30%.
10.    До всіх органічних речовин входять атоми: а) гідрогену; б) карбону; в) нітрогену; г) оксисену.
11.    Чоловічі статеві гормони називаються: а) естрогени; б) кортикостероїди; в) андрогени; г) тригліцериди.
12.    Холестерин утворюють клітини: а) нирок; б0 печінки; в) підшкірної клітковини; г) мозку.



Варіант 2.
1.        Воски в ссавців виділяють: а) потові; б) куприкові; в) лоєві; г) сальні залози.
2.        Найвищий вміст жирів в плодах має рослина: а) волоський горіх; б) цукровий буряк; горох; г) картопля.
3.        Складовими компонентами нуклеїнових кислот є: а) гліцерин і жирні кислоти; б) поліциклічні гідрофобні спирти; в) нуклеотиди; г) амінокислоти.
4.        Ліпід в поєднанні з вуглеводом утворює молекулу: а) гліколіпіду; б) фосфоліпіду; в) ліпопротеїду; г) стереоїду.
5.        Жіночі статеві гормони називаються: а) андрогени; б) тестостерони; в) кортикостероїди; г) естрогени.
6.        Складовими компонентами стероїдів є: а) жирні кислоти і гліцерин; б) жирні кислоти і одноатомні спирти; в) поліциклічні гідрофобні спирти; г) амінокислоти.
7.        Захисну функцію виконують: а) нуклеїнові кислоти; б) жири; в) стероїди; г) воски.
8.        Ліпопротеїди утворюються шляхом поєднання: а) ліпіду і білку; б) спирту і жирної кислоти; в) ліпіду і вуглеводу; г) ліпіду і ортофосфатної кислоти.
9.        Залишки триатомного спирту гліцерину і жирних кислот утворюють молекулу: а) жиру; б) стероїду; в) воску; г) полісахариду.
10.      До складних ліпідів належить: а) віск; б) тригліцерид; в) фосфоліпід; г) жир.
11.     Холестерин належить до: а) гліколіпідів; б) стероїдів; в) полісахаридів; г) жирів.

12.     Воски в птахів виділяють: а) куприкові; б) сальні; в) воскові; г) лоєві залози шкіри.

Немає коментарів:

Дописати коментар