Варіант 1
1.
При хімічному
поєднанні простого ліпіду із білком утворюється: а) фосфоліпід; б) гліколіпід;
в) ліпопротеїд; г) стероїд.
2.
Складовими
компонентами білків є: а) гліцерин і жирні кислоти; б) амінокислоти; в)
нуклеотиди; г) моносахариди.
3.
Основна функція
восків: а) регуляторна; б) структурна; в) будівельна; г ) захисна.
4.
Жири належать до:
а) простих ліпідів; б) фосфоліпідів; в) полісахаридів; г) білків.
5.
Підвищений вміст
жирів характерний для: а) клітин нирок; б) клітин печінки; в) шлунка; г) серця.
6.
Залишки одноатомних
спиртів і жирних кислот є складовими компонентами: а) полісахаридів; б)
стероїдів; в) восків; г) жирів.
7.
Підвищений вміст
жирів у плодах мають рослини: а)горох; б) картопля; в) соняшник; г) пшениця.
8.
За своєю хімічною
природою жири це: а) естери; б) альдегіди; в) кетони; г) спирти.
9.
Середній вміст
органічних речовин в клітинах живих організмів: а) 60-70%; б) 80%; в) 30-40%;
г) 20-30%.
10.
До всіх органічних
речовин входять атоми: а) гідрогену; б) карбону; в) нітрогену; г) оксисену.
11.
Чоловічі статеві
гормони називаються: а) естрогени; б) кортикостероїди; в) андрогени; г)
тригліцериди.
12.
Холестерин
утворюють клітини: а) нирок; б0 печінки; в) підшкірної клітковини; г) мозку.
Варіант 2.
1.
Воски в ссавців
виділяють: а) потові; б) куприкові; в) лоєві; г) сальні залози.
2.
Найвищий вміст
жирів в плодах має рослина: а) волоський горіх; б) цукровий буряк; горох; г)
картопля.
3.
Складовими
компонентами нуклеїнових кислот є: а) гліцерин і жирні кислоти; б) поліциклічні
гідрофобні спирти; в) нуклеотиди; г) амінокислоти.
4.
Ліпід в поєднанні з
вуглеводом утворює молекулу: а) гліколіпіду; б) фосфоліпіду; в) ліпопротеїду;
г) стереоїду.
5.
Жіночі статеві
гормони називаються: а) андрогени; б) тестостерони; в) кортикостероїди; г)
естрогени.
6.
Складовими
компонентами стероїдів є: а) жирні кислоти і гліцерин; б) жирні кислоти і
одноатомні спирти; в) поліциклічні гідрофобні спирти; г) амінокислоти.
7.
Захисну функцію
виконують: а) нуклеїнові кислоти; б) жири; в) стероїди; г) воски.
8.
Ліпопротеїди
утворюються шляхом поєднання: а) ліпіду і білку; б) спирту і жирної кислоти; в)
ліпіду і вуглеводу; г) ліпіду і ортофосфатної кислоти.
9.
Залишки триатомного
спирту гліцерину і жирних кислот утворюють молекулу: а) жиру; б) стероїду; в)
воску; г) полісахариду.
10.
До складних ліпідів належить: а) віск; б)
тригліцерид; в) фосфоліпід; г) жир.
11.
Холестерин належить до: а) гліколіпідів; б)
стероїдів; в) полісахаридів; г) жирів.
12.
Воски в птахів виділяють: а) куприкові; б)
сальні; в) воскові; г) лоєві залози шкіри.
Немає коментарів:
Дописати коментар